Grote veiling bij Waterschap Vechtstromen: 'Inmiddels staat het hoogste bod op 70.000 euro'

Trekkers, grote karren, maaiers en nog veel meer andere machines en onderdelen stonden tentoongesteld bij Waterschap Vechtstromen in Sleen. Het overtollige materiaal van het Waterschap wordt namelijk geveild en vandaag was er een kijkdag voor potentiele kopers.

In 2014 fuseerde Waterschap Vechtstromen met Waterschap Regge en Dinkel en Waterschap Velt en Vecht. "Sindsdien is er vanuit de directie besloten om meer een regieorganisatie te zijn. Minder zelf uitvoeren en meer uitbesteden", vertelt Jarno Koelen van het Waterschap. "Dat betekent dat je materiaal over hebt. Dat staat nu stil en dat is zonde."

Snelle levering

Door het coronavirus is ook de markt van trekkers en grote graafmachines geraakt. Hierdoor kan een levering van een nieuw model heel lang duren. "We hebben hier een grote Liebherr staan, een graafmachine. Als je die nieuw bestelt moet je een jaar wachten", legt Koelen uit. "Win je de veiling bij ons, staat hij binnen veertien dagen bij jou op het erf."

De grote graafmachine is duidelijk het paradepaardje van de veiling. Het huidige bod bedraagt al bijna 70.000 euro. Een Fendt smalspoortrekker staat inmiddels op 40.000 euro. Toch zijn ook de andere kavels in trek. "Ik ben hier voor de miedema-kar. Die knap ik vaak op en deze ziet er interessant uit", vertelt een kijker.

Tekst gaat verder onder de video

Laatste uren

Inmiddels is op alle onderdelen en machines al een bod gedaan. "Ik ben over sommige boden al aardig tevreden, maar het kan zeker hoger", glimlacht Koelen. "Alleen dat komt wel, verzekerde onze partner die de veiling doet. Meestal komen de laatste uren de serieuze boden op gang." De veiling eindigt op 23 november om acht uur in de avond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
WATERSCHAP VECHTSTROMEN
Deel dit artikel: