Nieuws

Advocaat van hoofdverdachte moord Daan Mellée baalt van beperkingen

Strafpleiter Hoevers baalt van de opgelegde beperkingen
Strafpleiter Hoevers baalt van de opgelegde beperkingen © Maarten Hoevers - Politie(inzet)
De advocaat van de hoofdverdachte in de Enschedese moordzaak Mellée baalt enorm dat hij zijn zegje niet mag doen. Zijn cliënt zit in zogenoemde beperkingen en mag daarom niet communiceren met de buitenwereld. Ook advocaat Hoevers mag inhoudelijk niets zeggen over de zaak.
Beperkingen worden vaker opgelegd, zodat de politie rustig haar onderzoek kan doen, zonder dat er daderwetenschap naar buiten komt. "Maar het stoort ons enorm", zegt de Utrechtse raadsman. "Politie en justitie kunnen breeduit laten optekenen dat ze een hoofdverdachte hebben. Ook de nabestaanden mogen vertellen wat ze daar van vinden. Maar wij kunnen niets. Onze mond wordt gesnoerd."

Schandpaal

De Utrechtse strafpleiter laat wel doorschemeren dat in zijn optiek het bewijs tegen cliënt Daniël V. helemaal niet zo overtuigend is als de politie doet geloven. "Ze spreken van een doorbraak. Maar volgens ons is het alles behalve zo klaar als een klontje."
Hoevers vindt dat zijn cliënt publiekelijk aan de schandpaal wordt genageld. "Pak de hooivorken maar, want we hebben 'em. Wij zien dat anders, maar kunnen dat niet uiten."

Opgepakt

Daniël V. werd afgelopen maandag in alle vroegte van zijn bed gelicht in z'n flat aan de Enschedese Beneluxlaan. Bronnen vertellen aan RTV Oost dat de recherche meent met deze verdachte de juiste persoon te pakken te hebben.
Lees meer:
Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Daan Mellée. Die werd in de zomer van 2018 doodgeschoten op de bovenverdieping van het huis van zijn vriendin Debbie. De avond ervoor had hij knallende ruzie gehad met haar. Debbie werd al snel aangehouden als verdachte, evenals twee vrienden van haar. De vriendin en één van de vrienden gelden nog altijd als verdachten, maar zijn wel op vrije voeten.
Ook de huidige hoofdverdachte Daniël V. is een goede bekende van Debbie. Zijn naam kwam al eens eerder voor in een moordonderzoek. Vandaag heeft de onderzoeksrechter bepaald dat hij de komende weken blijft vastzitten voor onderzoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.