Nieuws

Heracles-speler Vloet leeft mee met nabestaanden dodelijk ongeluk: "Dit is één groot drama"

Rai Vloet leeft mee met de nabestaanden van het verkeersdrama, waarbij de Heracles-speler betrokken was.
Rai Vloet leeft mee met de nabestaanden van het verkeersdrama, waarbij de Heracles-speler betrokken was. © Orange Pictures
Heracles-voetballer Rai Vloet, die afgelopen weekend betrokken was bij een verkeersongeval waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam, leeft mee met de nabestaanden van het dodelijk slachtoffertje. Dat laat hij bij monde van zijn advocaat Erik Thomas weten. "Dit is natuurlijk één groot drama, punt", aldus de raadsman, die eraan toevoegt dat zijn cliënt alle medewerking aan het politieonderzoek verleent.
De Heracles-voetballer werd afgelopen weekend aangehouden nadat hij betrokken raakte bij een verkeersongeval op de snelweg A4 bij Hoofddorp. De auto, waarin Vloet en een 27-jarige man uit Veldhoven zaten, knalde achterop de wagen van een gezin uit Zoetermeer: een man, vrouw en twee kinderen. Het vierjarig zoontje overleefde de aanrijding niet.
Vloet en de andere inzittende werden meteen na het verkeersdrama aangehouden omdat ze mogelijk onder invloed verkeerden.

Medische ingreep

Vloet werd maandag weer op vrije voeten gesteld omdat hij een medische ingreep moest ondergaan. De operatie is naar verluidt succesvol verlopen.
Een woordvoerder van de politie Noord-Holland laat vandaag weten dat de bestuurder van de auto intussen heeft bekend dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Onduidelijk is echter wie er achter het stuur zat.
De politie heeft tot op heden slechts een korte verklaring van Vloet kunnen opnemen. Een dezer dagen zal hij uitgebreider worden gehoord.

Reactie advocaat

Vloets advocaat, de bekende strafpleiter Erik Thomas, laat weten dat hij zijn cliënt intussen heeft gesproken: "Maar inhoudelijk en een mogelijke strafzaak ga ik in dit stadium niets zeggen. Het ligt uiteraard allemaal uiterst gevoelig. Ik zie mijn cliënt op korte termijn en kan me voorstellen dat er van zijn kant dan nog wel behoefte bestaat om zijn toelichting op het verhaal te geven."

'Alle medewerking'

Thomas bevestigt dat Vloet een dezer dagen uitgebreider door de politie zal worden gehoord. "Wat ik daarover kan zeggen, is dat hij alle medewerking aan het politieonderzoek verleent."
De raadsman niet dieper ingaan op de medische ingreep en de huidige medische situatie van Vloet: "Juist omdat dit medische informatie en dus vertrouwelijk is, doe ik daarover verder geen mededelingen."
Wel is duidelijk dat Vloet volgens zijn advocaat aangeslagen is na het verkeersdrama. "Hij staat hier heel menselijk in. Dit is natuurlijk één groot drama."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.