nieuws

Go Ahead Eagles geeft bij sc Heerenveen voorsprong uit handen en speelt gelijk

Go Ahead Eagles heeft vanavond gelijkgespeeld bij sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 2-2 nadat de ploeg van trainer Foeke Booy in de eerste helft met 2-0 voor kwam.
Heerenveen begon als betere ploeg aan de wedstrijd, maar Go Ahead Eagles was zeer effectief in de counter. Na kansen voor Van den Berg en Slagveer was het de Deventer ploeg die op voorsprong kwam. Bij de eerste de beste kans bracht aanvoerder Kolder zijn ploeg op voorsprong. Uth was dichtbij voor Heerenveen, maar schoot op de paal. Even later was het 0-2. Na een fraaie aanval kon Schalk binnentikken na voorbereidend werk van Reimerink en Overgoor. 0-2 was ook de ruststand.
Na een redding van Nordfeldt op een kopbal van Kolder werd het aan de andere kant 1-2. Sinkgraven bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd. Schalk was dicht bij de 1-3, maar vond Nordfeldt op zijn pad. Even later redde die doelman ook op een schot van Rijsdijk. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Na een grote kans voor Dalgaard was het wel raak voor invaller Raitala. Hij schoot kort voor het einde de gelijkmaker achter Van der Hart. Bij die 2-2 bleef het in Heerenveen en dus hielden beide ploegen een punt over aan de wedstrijd.

sc Heerenveen - Go Ahead Eagles 2-2

0-1 Kolder (21)
0-2 Schalk (29)
1-2 Sinkgraven (49)
2-2 Raitala (84)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Uth, Wijnaldum, Dalgaard, Reimerink
sc Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Buijs (Raitala/80), Van Aken (Otigba/65), Van Anholt; De Roon, Sinkgraven, Van den Berg; Slagveer, Uth, Larsson (Dalgaard/46).
Go Ahead Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum (Schenk/78); Overgoor, Lambooij (Amevor/87), Rijsdijk; Schalk (De Bondt/85), Kolder, Reimerink. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.