nieuws

FC Twente heeft slechts één helft nodig om FC Dordrecht simpel te verslaan

FC Twente heeft het uitduel bij FC Dordrecht vanmiddag heel simpel gewonnen. Bij rust was het al 0-4 en dat was uiteindelijk ook de eindstand.
Het duel begon goed voor Twente. Na kansen voor Castaignos (over) en Martina (redding Kurto) was het in de negende minuut raak. Ziyech was alert bij een te slappe terugkopbal van Troost-Ekong en tikte de 0-1 binnen. Na twintig minuten werd de score al verdubbeld. Bjelland kon binnenschieten nadat Kurto onder de bal doorging bij een hoekschop. Even later was het 0-3; Ojo tikte de bal in eigen doel. Het werd nog erger voor de thuisploeg; Haddad moest er met rood af na het neerhalen van de doorgebroken Castaignos. Kort voor rust bepaalde Mokhtar de ruststand op 0-4.
In de tweede helft kon Dordrecht alleen nog maar verdedigen en FC Twente vond nauwelijks gaatjes in die verdediging. Ziyech probeerde het van afstand en Corona stiftte naast. Aan de andere kant ving Marsman een kopbal van Lieder, maar dichter bij een treffer kwam Dordrecht niet en dus was 0-4 ook de eindstand.

FC Dordrecht - FC Twente 0-4

0-1 Ziyech (9)
0-2 Bjelland (20)
0-3 Ojo (25/eigen doelpunt)
0-4 Mokhtar (44)
Arbiter: Blom
Geel: Lieder
Rood: Haddad (26)
FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Haddad, Troost- Ekong, Peersman; Ojo, Van Overeem, Van Haaren; Pisas (Gosens/31), Lieder (Meulens/73), Ten Voorde.
FC Twente: Marsman; Martina, Bengtsson (Lachman/29), Bjelland, Schilder; Ebecilio (Kusk/75), Mokotjo, Ziyech; Corona, Castaignos (Børven/79), Mokthar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.