Overige sporten

Thomas Krol wint 1000 meter bij wereldbeker, wederom Nederlands podium

Thomas Krol
Thomas Krol © Orange Pictures
Thomas Krol uit Deventer heeft vrijdagavond de 1000 meter gewonnen bij de wereldbeker in het Noorse Stavanger. De schaatser van Jumbo-Visma bleef zijn landgenoten Kai Verbij en Kjeld Nuis nipt voor.
Nadat Krol vorige week al tweede werd op de 1000 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Polen, mocht hij het vandaag in de laatste rit opnemen tegen landgenoot Kjeld Nuis. De Deventenaar kwam in een tijd van 1.08,66 over de streep en was daardoor net iets sneller dan landgenoot Kai Verbij, die in de zevende rit tot een tijd van 1.08,68 kwam. Nuis finishte in een tijd van 1.08,74 als derde en completeerde daarmee het Nederlandse podium.

Beune

Joy Beune kwam vrijdagavond in actie op de 5000 meter. De schaatster uit Borne, die vorige week nog vijfde werd op de 3000 meter, kon geen potten breken en werd elfde in een tijd van 7.10,37. De 5000 meter werd gewonnen door Irene Schouten. De Nederlandse passeerde de finish in een tijd van 6.52,83, waarmee Schouten een baanrecord reed.

Succes in B-groep

In de B-groep was er succes voor Overijsselse vrouwen. Lotte van Beek uit Zwolle won vanmiddag de 1000 meter en op de 5000 meter was Carlijn Achtereekte uit Lettele de sterkste. Sanne in 't Hof uit Schalkhaar werd daar tweede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.