Politie in Overijssel blij met landelijk vuurwerkverbod

De politie in Overijssel is blij met het landelijk vuurwerkverbod. Plaatsvervangend districtschef Roeland Groen ziet op dit moment enkel voordelen. "Niet alleen voor de belasting van de zorg, maar ook voor mijn collega's. De afgelopen jaren hebben we steeds vaker te maken met agressie in combinatie met vuurwerk tijdens de jaarwisseling."

Het demissionaire kabinet besloot tot invoering van een landelijk vuurwerkverbod omdat de druk op de zorg stijgt door corona en er geen honderden vuurwerkslachtoffers bovenop moeten komen. "Het is een algeheel discussiepunt, maar wij zijn er als politie erg blij mee."

Voor agenten is het prettiger om hun werk te doen. "Hopelijk voorkomt het incidenten, zoals brandstichtingen of vernielingen. En we hebben de laatste tijd veel te maken met agressie. Agenten worden bekogeld met vuurwerk, soms zwaar illegaal vuurwerk."

Dat werd gisteravond pijnlijk duidelijk in Rotterdam, waar een niet-aangemelde demonstratie tegen de coronamaatregelen uit de hand liep. De politie werd daar onder andere bekogeld met zwaar vuurwerk. Er vielen zeven gewonden, waaronder ook agenten. Groen: "We voorzien ze wel van een vuurwerkbril en andere beschermmiddelen, maar dat is dan niet meer voldoende."

Roeland Groen van de politie Oost-Nederland (Foto: RTV Oost / Teun van der Velden)
Roeland Groen van de politie Oost-Nederland (Foto: RTV Oost / Teun van der Velden)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
POLITIE REGIO ENSCHEDE ENSCHEDE 112 NIEUWS
Deel dit artikel: