Zowel Excelsior'31 als Staphorst onderuit in Derde Divisie

Excelsior'31 en Staphorst hebben vanmiddag allebei geen punten weten te pakken in de Derde Divisie. Sparta Nijkerk en ACV waren te sterk voor de Overijsselse ploegen.

Excelsior

In Nijkerk redde Excelsior het niet tegen Sparta. Excelsior kreeg de eerste mogelijkheden, maar de grootste kans was voor de thuisploeg. Gilbrano Plet miste oog-in-oog met Anthony van Zaltbommel. Na twintig minuten was het wel raak. Maurice de Ruiter benutte een strafschop na een overtreding van Mirko Zwiers. Tien minuten later werd het gelijk. Hielke Penterman gleed bij de tweede paal binnen. Acht minuten voor rust mocht De Ruiter opnieuw aanleggen vanaf elf meter en opnieuw faalde hij niet.

Excelsior ging na rust op zoek naar de gelijkmaker. Niels Leemhuis schoot over, Penterman kopte voorlangs en aan de andere kant ging in een inzet van de thuisploeg, die vooral loerde op de counter, voorlangs. Vincent Schmidt probeerde het met een hard schot, maar zag de inzet gestopt worden. Ook invaller Simon Seppenwoolde kwam niet tot scoren. En dus gingen de drie punten naar Sparta Nijkerk.

Staphorst

Staphorst ging in Assen onderuit bij ACV. De eerste kans was voor Freddy Quispel van ACV, doelman Jorick Maats tikte zijn inzet naast. Staphorst probeerde het een paar keer, maar kwam ook niet tot scoren.

Kort na rust lukte dat wel. Stan Haanstra zorgde voor de 0-1. Niet veel later was de stand echter alweer gelijk door een treffer van Boyd Spijkerman. Een kwartier voor het einde was Dirk Muis dicht bij de voorsprong, maar zijn kopbal ging naast. De voorsprong kwam er, maar niet voor Staphorst. Arjen Hagenauw maakte acht minuten voor het einde de 2-1 en dat bleek de winnende. Trainer Paul Weerman van Staphorst werd overigens nog weggestuurd met een rode kaart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
EXCELSIOR31 STAPHORST AMATEURVOETBAL
Deel dit artikel: