nieuws

'Mafste buschauffeur Enschede' zoekt geld voor carrière als industrieel vormgever

Shandrick in promotiefilmpje
Shandrick in promotiefilmpje
Wie denkt dat buschauffeur zijn de droom was van Shandrick Elodia uit Enschede, heeft het mis. Nu Syntus hem niet meer wil gaat hij zijn echte droom najagen: een carrière als industrieel vormgever en daarmee armoede 'cool' maken.
Shandrick werd landelijk bekend als 'de mafste buschauffeur van Enschede', omdat hij - vrolijk als hij is - er tijdens zijn busritten echt een feestje van maakte voor zijn passagiers. Maar collega's stoorden zich aan hem en Syntus besloot hem aan de kant te zetten omdat hij zich niet aan de protocollen hield. Shandrick was dolblij met de boodschap. Hij overwoog zelf al langer om ermee te stoppen.

Bouwblokken

De echte passie van Shandrick is het industrieel ontwerpen. Hij deed in 2011 mee aan een prijsvraag voor een nieuwe manier van bouwen op Curaçao, het eiland waar hij zelf vandaan komt. Shandrick eindigde in de top 10 met zijn zelf ontwikkelde Compoze-blokken. Zijn concept werkte hij verder uit als afstudeerproject (pdf) voor de Saxion Hogeschool.
Compoze-blokken zijn kant-en-klare blokken, waarmee mensen zelf eenvoudig en goedkoop een huis kunnen bouwen. Er zijn geen machines of ervaren vaklieden nodig, met een moersleutel kan in een dag of vijf een huis worden gebouwd. De blokken zijn voorzien van isolatiemateriaal en afwerking. Daardoor kan tot wel 80% op de bouwkosten worden bespaard.

Crowdfunding

Shandrick wil armoede graag 'cool' maken en hoopt daar een bijdrage aan te leveren met zijn bouwblokken. Om een demohuis te kunnen bouwen is hij nu een crowdfundingactie gestart. Hij hoopt met donaties in 42 dagen twintigduizend euro op te halen. Donateurs krijgen een tegenprestatie, afhankelijk van de hoogte van het bedrag dat wordt gedoneerd.
Na alle aandacht in de media kreeg Shandrick verschillende aanbiedingen van onder meer busbedrijven. Maar daar gaat hij nu even niet op in. Zijn echte droom gaat voor.

Promotiefilmpje op YouTube:

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.