PEC Zwolle Vrouwen dankzij late gelijkmaker naar knap punt tegen PSV

PEC Zwolle Vrouwen heeft knap een punt gepakt tegen PSV. Na drie nederlagen op rij werd er zondagmiddag in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld. Door het gelijkspel blijft de ploeg van trainer Joran Pot vijfde op de ranglijst.

PEC Zwolle deed in de eerste helft niet onder voor de Eindhovenaren. Jeva Walk kreeg twee mogelijkheiden, maar Sari van Veenendaal wist de bal te vangen. Ook de bezoekers werden gevaarlijk, maar Zwolle-keepster Moon Pondes wist haar doel schoon te houden op schoten van Mandy van den Berg en Esmee Brugts. In het vervolg van de eerste helft werd PSV sterker en vlak voor rust ging de bal op de stip. Desiree van Lunteren verschalkte Pondes en zo gingen de bezoekers rusten met een 1-0 voorsprong.

Knap punt

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen op goals. Van Den Berg was dichtbij uit een hoekschop en aan de andere kant kregen Marushka van Olst en Marit Auée de gelijkmaker niet op het bord. Dat lukte invalster Karli White wel. De Amerikaanse maakte haar eerste treffer van het seizoen en bezorgde de thuisploeg zo vlak voor tijd toch nog een knap punt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
PEC ZWOLLE VROUWEN BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: