Sport

PEC Zwolle kansloos onderuit bij Feyenoord bij debuut Dick Schreuder

PEC Zwolle heeft zondagmiddag niet kunnen stunten in de Kuip tegen Feyenoord. Op bezoek bij de Rotterdammers werd er kansloos met 4-0 verloren. Die stand was bij rust al bereikt.
Dick Schreuder zal zich zijn debuut als hoofdtrainer van PEC Zwolle anders hebben voorgesteld. Binnen tien minuten keken de Zwollenaren al tegen een 2-0 achterstand aan. Eerst was het Bryan Linssen die eenvoudig wegdraaide bij Sam Kersten, waarna de spits van Feyenoord de bal in de korte hoek wist te schuiven. Drie minuten later was het al 2-0. Rav van den Berg liet Luis Sinisterra gemakkelijk passeren en de Colombiaan verschalkte Kostas Lamprou in de verre hoek.

Afslachting dreigt

PEC probeerde het na die dramatisch verlopen openingsfase wel, maar kwam niet verder dan een afstandsschot van Luka Adzic. De Rotterdammers waren in het vervolg van de eerste helft veel sterker dan de Zwollenaren en de score werd al snel verder uitgebreid. Sinisterra liep weg uit de rug van Mees de Wit en kon de bal breed leggen op Linssen, die eenvoudig de 3-0 kon binnentikken. Vier minuten later werd het zelfs al 4-0, toen Guus Til de bal vanuit de kluts eenvoudig achter Lamprou kon schuiven.

Gezapige tweede helft

Schreuder probeerde met het inbrengen van Mark Pabai als extra verdediger voor wat meer defensieve zekerheid te zorgen. Dat bleek te werken, want de tweede helft kabbelde voort zonder echt grote kansen. Feyenoord hoefde niet meer en de ploeg van Schreuder wilde erger voorkomen. Een kleine tien minuten voor tijd gebeurde er eindelijk weer eens iets. Invaller João Texeira schoot een voorzet van een andere invaller, Alireza Jahanbakhsh, hard op de paal. Cyriel Dessers mocht in blessuretijd nog alleen af op Lamprou, maar de doelman van PEC Zwolle kon de 5-0 voorkomen.