Rust na noodbevel weergekeerd in Enschede: 5 aanhoudingen verricht

De politie heeft het centrum van Enschede schoongeveegd, nadat de burgemeester een noodbevel had gegeven om het centrum te verlaten. Het was vanavond onrustig in de stad na een oproep op social media om in Enschede te gaan rellen. De politie was massaal aanwezig in het stadshart om ongeregeldheden de kop in te drukken. Vijf mensen werden aangehouden voor opruiing en openlijke geweldpleging.

Een nog onbekende groep riep op om rond 20 uur op de Oude Markt te verzamelen. In de oproep werd gezegd dat Enschede vanavond "aan de beurt" zou zijn. Er waren vanavond veel jongeren in de stad. Er werd vuurwerk afgestoken en aan het Wilminkplein stak iemand een scooter in brand.

Weinig over van scooter (Foto: News United)
Weinig over van scooter (Foto: News United)

Vuurwerk en charges ME

In het centrum van Enschede trilden de winkelruiten van het zware vuurwerk dat werd afgestoken en gingen alarmen af. Tot het moment dat om 20.32 uur het noodbevel inging was het een kat en muis spel tussen politie en jongeren. Na het noodbevel moest iedereen het centrum uit en voerde de ME charges uit.

Voor de veiligheid van de inwoners in de binnenstad en om plunderingen en vernielingen te voorkomen, heb ik in overleg met politie en justitie, besloten om voor de binnenstad een noodbevel af te kondigen
Waarnemend burgemeester Theo Bovens van Enschede

Noodbevel tot 7 uur

Mensen op straat werden eerst nog aangesproken door agenten om uit het centrum te gaan. Het noodbevel ging om 20.32 uur in en geldt in ieder geval tot morgenochtend 7 uur. Door het noodbevel kan de politie nu mensen aanhouden als ze niet weggaan.

Jongeren steken vuurwerk af (Foto: News United)
Jongeren steken vuurwerk af (Foto: News United)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ENSCHEDE 112 NIEUWS
Deel dit artikel: