Nieuws

Noodbevel na oproep tot ongeregeldheden in Enschede: politie veegt centrum schoon

De politie veegt het centrum van Enschede schoon, nadat de burgemeester in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie een noodbevel heeft gegeven om het centrum te verlaten. Er was een oproep gedaan op social media om vanavond in Enschede te gaan rellen. Het is onrustig in het centrum en er zijn veel agenten en extra eenheden van de mobiele eenheid in Enschede. Er zijn al meerdere aanhoudingen verricht.

Vuurwerk en charges ME

In het centrum van Enschede wordt op verschillende plekken (zwaar) vuurwerk afgestoken. De alarmen van een aantal winkels gaat af door het vuurwerk. Het is onrustig in de stad en de ME voert charges uit.

Oproep

Een onbekende groep riep op om rond 20 uur op de Oude Markt in het stadshart te verzamelen. In de oproep werd gezegd dat Enschede vanavond "aan de beurt" is. Er zijn vanavond veel jongeren in de stad en hier en daar wordt wat vuurwerk afgestoken.
Mensen op straat werden eerst nog aangesproken door agenten om uit het centrum te gaan. Het noodbevel ging om 20.32 uur in en geldt in ieder geval tot morgenochtend 7 uur. Door het noodbevel kan de politie nu mensen aanhouden als ze niet weggaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.