nieuws

Begroting provincie Overijssel onleesbaar volgens oppositiepartijen

De begroting van de provincie is nauwelijks te begrijpen voor burgers en zelfs niet voor provinciale politici. Dat zeggen oppositiepartijen in Provinciale Staten van Overijssel.
Gevolg is dat maar weinig politici daadwerkelijk bepalen hoe de honderden miljoenen bij de provincie worden uitgegeven, terwijl ze er wel over gaan, zegt Gerrit van Hofwegen van D66. Hij vindt dat de volgende begroting goed leesbaar moet worden en niet alleen voor politici, maar ook voor de burgers van Overijssel.
Edgar Mulder van de PVV verheugt zich al weer op het debat over de begroting, morgen op het provinciehuis in Zwolle. "Ieder jaar bij de begroting ben ik weer verbijsterd hoe de ene na de andere partij de schrijvers van de begroting bedankt voor het goed leesbare stuk met mooie plaatjes, terwijl niemand eigenlijk goed weet wat er in die begroting staat."

Invloed van politiek op geld steeds minder

Frank Futselaar van de SP maakt zich zorgen over de afnemende invloed van de politiek op het beleid van de provincie. Volgens de SP-fractievoorzitter wordt steeds meer geld in allerlei potjes gestopt, waar politici niet meer aan mogen komen.
Het debat over de begroting van 2015 begint morgenochtend om 11.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.