Dickens Festijn in Deventer opnieuw afgelast

Het Dickens Festijn in Deventer is net als vorig jaar afgelast. Vanwege de coronapandemie gaat er ook een streep door deze editie. "Het kón doorgaan, maar het is niet verantwoord", zegt organisator Martijn Westerbrink.

"We denken bij dit soort evenementen steeds: 'doen we nog de juiste dingen?'", zegt Westerbrink. "Maar de besmettingen lopen zo snel op, dat het gaat wringen. Dat moet je je afvragen of het verantwoord is."

Bang voor grote drukte

De organisatie, evenementenbureau dEVENTer, had een aangepaste editie voorbereid. Speciaal met looproutes voor een beperkt aantal bezoekers. "Maar je loopt het risico dat er veel meer mensen komen omdat andere evenementen allemaal geannuleerd worden."

Het besluit valt Westerbrink zwaar. "Ik heb een heel slechte week gehad. Gevoelsmatig sta je aan de vooravond van het evenement waar je keihard aan hebt gewerkt. Dit is het juiste besluit, maar ik heb er toch slechte nachten van."

Ook geen versiering

Dit betekent gelijk dat er helemaal geen Dickensversiering in de stad is. "Kerstbomen en lichtjes zijn er wel, maar alle Dickensversiering is weg. Dat doen we heel bewust om alle onduidelijkheid weg te nemen."

De dertigste editie van het Dickens Festival laat dus opnieuw op zich wachten. De organisatie hoopt dat het jubileum volgend jaar wel gevierd kan worden in het weekend van 10 en 11 december.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
DICKENS FESTIJN DEVENTER
Deel dit artikel: