Nieuws

Jongeman (18) uit Enschede krijgt geen straf voor seks met twaalfjarig meisje

Rechter legt geen straf op voor seks met minderjarig meisje
Rechter legt geen straf op voor seks met minderjarig meisje © RTV Oost
De rechtbank heeft een jongeman uit Enschede schuldig verklaard aan het hebben van seks met een meisje van 12 jaar, maar legt hem geen straf op. De aanhouding en de rechtszitting is voor hem straf genoeg, luidt het rechterlijke pardon.
De jongen had vorig jaar op 18-jarige leeftijd seks met een meisje van 12, maar hij dacht dat ze 16 jaar was. Het meisje voelt zich ouder en gedraagt zich daar ook naar, blijkt uit verklaringen van haar familie.
Het meisje sprak in december vorig jaar af met de verwachting om seks met hem te hebben. De jongeman schrok toen hij later achter haar ware leeftijd kwam en nam zelf contact op met de wijkagent.
Het meisje wilde niet dat de jongen vervolgd zou worden voor seks met een minderjarige. Ze had er geen spijt van en zou wel vaker seks willen hebben, verklaarde ze bij de politie. “Ja. Je hebt ook niks verkeerds gedaan… Maar mijn ouders denken daar anders over.” appte ze naar de jongeman.
Strafbaar
De vader van het meisje deed aangifte omdat hij wilde voorkomen dat de jongeman meer slachtoffers zou maken. Seks met minderjarigen van deze leeftijd is strafbaar. Het maakt voor de wet niet uit of een verdachte de werkelijke leeftijd weet of niet.
De rechtbank is het eens met het rapport van de reclassering waaruit blijkt dat er met de nu 19-jarige jongeman ‘niets mis is’. Op geen enkel gebied zijn er zorgen. Hij is geschrokken van de strafzaak en ervan doordrongen dat seks met minderjarigen echt niet kan. In het onderzoek was hij open en oprecht en werkte volledig mee met de politie en de reclassering.
Door hem in deze zaak wel schuldig te verklaren, maar geen straf op te leggen, denkt de rechtbank Overijssel recht te doen aan alle omstandigheden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.