nieuws

Zestien zaken met huiselijk geweld vandaag voor de rechter in Overijssel

Zestien verdachten van huiselijk geweld moeten vandaag voor de rechters in Zwolle en Almelo verschijnen. Het Openbaar Ministerie doet dat om aandacht te vragen voor het onderwerp.
Alle verdachten zijn volgens het OM betrokken bij mishandeling of bedreiging van een (ex-)partner, familielid of kind. Ze komen uit Almelo, Enschede, Hengelo, Raalte, Deventer, Zwolle, Staphorst en Hardenberg. Naast de zittingen in Zwolle en Almelo, worden ook in Gelderland vijftien themazittingen gehouden.

Themaweek

Huiselijk geweld kent tienduizenden slachtoffers per jaar. In Nederland zou het jaarlijks om een miljoen mensen gaan die te maken hebben met incidenteel huiselijk geweld. In 200.000 tot 230.000 van de gevallen zou het gaan om ernstig of herhaaldelijk huiselijk geweld.
De themazittingen worden gehouden in het kader van de Week van Kinderen Veilig, die volgende week plaatsvindt. Kinderen zijn vaak slachtoffer van huiselijk geweld. Ook als ze alleen getuige zijn van het geweld, dan kunnen ze gedrags- en psychische problemen krijgen.

Live-verslag vanuit Almelo via Twitter

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.