nieuws

Herdenking MH17 'dubbel gevoel' voor teamgenoten Tamara Ernst uit Zwolle

"Het is een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het mooi, aan de andere kant had dit niet zo moeten zijn, had dit nooit mogen gebeuren." Het handbalteam van Tamara Ernst uit Zwolle, die bij de ramp met vlucht MH17 om het leven kwam, kijkt met gemengde gevoelens terug op de herdenking in Amsterdam van vanmiddag.
"Alles komt weer terug. We zijn er de afgelopen weken niet mee bezig geweest, niet bewust naar vandaag toegeleefd. Maar toch wordt je vanochtend wakker met een onderbuikgevoel en spanning." De handbalvriendinnen zijn wel heel blij dat er zo met de nabestaanden meegeleefd wordt, zeker op een dag als vandaag.
De ramp met de MH17 en vooral het overlijden van Tamara Ernst heeft bij haar teamgenoten nog geen plek kunnen krijgen. "Daarvoor is het nog te vroeg. Er zijn te veel dingen die gebeuren waarbij je er meteen bij stilstaat dat ze er niet meer is. We missen haar elke wedstrijd, elke training. Je denkt: ze komt zo binnenlopen, maar ze komt niet. Dat gevoel, dat kun je niet beschrijven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.