Livio

SIZ Twente en Livio winnen prijzen Nationale Zorgvernieuwingsprijs

Het mantelzorgproject SIZ Twente in Hengelo heeft de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2014 gewonnen. Aan de prijs is een bedrag van 75.000 euro verbonden. Ook thuiszorgorganisatie Livio in Enschede viel in de prijzen. Het kreeg de publieksprijs, goed voor 5.000 euro.
SIZ bedacht het idee voor een ervaringsmaatje voor jonge mantelzorgers. Het gaat daarbij om jongvolwassenen die zelf ook mantelzorger zijn of zijn geweest en die jonge mantelzorgers bijstaan met hun ervaringen. Daarnaast krijgen de jonge mantelzorgers praktische tips en ondersteuning op sociaal en emotioneel vlak om te voorkomen dat ze overbelast raken. De prijs is een initiatief van ZonMw en VSBfonds.

Publiek koos voor online levensalbum van Livio

Bezoekers van de Nationale Zorgvernieuwingsdag kozen uit vijf genomineerden de Twentse thuiszorgorganisatie Livio met online levensalbum als publiekswinnaar. Het online album van Livio is speciaal bedoeld voor ouderen met dementie en hun mantelzorgers. Het album stimuleert door het ophalen van herinneringen het geheugen van de ouderen en versterkt de onderlinge relatie met de mantelzorgers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.