Nieuws

Poolse automobilist onder invloed van drugs klemgereden door politie op A35 bij Enschede

Een Pool die onder invloed rondreed in een gestolen auto, werd door de politie klemgereden
Een Pool die onder invloed rondreed in een gestolen auto, werd door de politie klemgereden © News United / Dennis Bakker
Een Poolse chauffeur is dinsdagmiddag rond twee uur na een achtervolging op de A35 bij afslag Enschede-Zuid klemgereden door vijf politiewagens. De Pool reed onder invloed van drugs in een gestolen auto. Tijdens zijn vlucht voor de politie raakte de Pool een lichtmast.
De auto waarin de Pool reed bleek gestolen te zijn. De politie kreeg de chauffeur op het oog door middel van het ANPR-systeem. Het systeem dat nummerplaten scant langs de snelweg, gaf een hit van de gestolen auto bij Beekbergen.

Achtervolging

Na de hit zette de Landelijke Eenheid de achtervolging in. Tijdens die achtervolging raakte de automobilist een lichtmast. Uiteindelijk werd de Pool klemgereden op de A35 bij afslag Enschede-Zuid. Bij aanhouding werd duidelijk dat de Poolse automobilist onder invloed was van drugs.
De auto waar de man in reed was volgens hem gekocht in Polen, maar bleek nog niet betaald te zijn. In dat land geldt dit als diefstal. De auto wordt teruggestuurd naar Polen en de politie maakt een proces-verbaal op voor de bestuurder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.