nieuws

Aantal faillissementen in Overijssel daalt, meer bedrijven failliet in Zwolle

Aantal faillissementen daalt
Aantal faillissementen daalt
In Overijssel zijn dit jaar tot nu toe 800 bedrijven en instellingen failliet gegaan. Dat betekent een flinke daling in het aantal faillissementen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen tussen januari en november nog 1045 faillissementen werden uitgesproken.
Dat blijft uit cijfers van faillissementsdossier.nl, dat constateert dat er minder bedrijven omvallen omdat de economie weer aantrekt en het consumentenvertrouwen voorzichtig herstelt. Overijssel telt dit jaar 23 procent minder faillissementen. De provincie loopt daarmee in de pas met de landelijke score van 24 procent. De daling zet zich het sterkst door in Zeeland, dat met 41 procent het hoogst scoort. Onderaan de ladder staat Zuid-Holland met 21 procent.

In Deventer minder bedrijven failliet

Deventer is de gemeente die er in Overijssel het beste voor staat als het om faillissementen gaat. Dit jaar gingen er in Deventer 49 bedrijven failliet, dat is 39 procent minder dan vorig jaar toen 80 Deventer bedrijven het loodje legden.
Hengelo boekt een dalingspercentage van 29 procent met 58 failliete bedrijven ten opzichte van 82 vorig jaar; Almelo kent een kwart minder faillissementen, 59 bedrijven ten opzichte van 79 vorig jaar; Enschede doet het met een daling van 6 procent maar net iets beter dan vorig jaar, 164 faillissementen ten opzichte van 175 van vorig jaar.

In Zwolle meer bedrijven failliet

Zwolle is een opvallende uitschieter in negatieve zin. In de hoofdstad van Overijssel gingen dit jaar meer bedrijven failliet, 96 ten opzichte van 87 vorig jaar. Dat is een stijging van tien procent.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.