nieuws

CBizz tweede aanbieder van tv, telefoon en internet op Cogas-kabel

Cogas
Cogas
CBizz heeft zich naast Caiway als tweede gegadigde gemeld voor het op de Cogas-kabel aanbieden van telefoon, tv en internet voor particuliere klanten. Dat meldt de TC Tubantia.
CBizz bood al diensten aan via het Cogas-netwerk, maar alleen aan zakelijke klanten. CBizz wil nu ook pakketten aanbieden aan particuliere klanten. CBizz is een afsplitsing van Caiway: vroeger maakten beide bedrijven deel uit van dezelfde onderneming, maar CBizz is intussen verzelfstandigd.

Klanten zijn ontevreden

CBizz speelt in op de commotie die is ontstaan over het verdwijnen van Ziggo op de kabel. Provider Caiway neemt de kabel van Ziggo over, maar daar zijn klanten niet blij mee. Grote providers hebben geen interesse om hun diensten aan te bieden op het glasvezelnetwerk van Cogas. Bovendien vinden ze dat Caiway voorsprong krijgt doordat dat bedrijf alle Ziggo-klanten mag overnemen en zijn ze bang dat ze hun noodzakelijke investeringen niet terug verdienen.
Eerder toonde de Fiber Nederland interesse in het mogelijk aanbieden van diensten op de Cogas-kable. Maar het bedrijf is nog niet zover dat het daadwerkelijk de stap wil maken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.