Opnieuw geen sinterklaasintocht in Deventer

Voor het tweede jaar op rij zal Sinterklaas niet aanmeren in Deventer. Het bestuur van de sinterklaascommissie laat weten het onverantwoord te vinden, nu de coronacijfers blijven oplopen. De Sint zou volgende week zaterdag aan de Wellekade aan wal gaan. Er wordt gekeken naar een alternatief.

"We vinden het niet veilig, we willen niet dat mensen ziek worden doordat ze de aankomst hebben bijgewoond", laat het bestuur van de sinterklaascommissie op haar website weten. Het bestuur was lange tijd in gesprek met onder meer de gemeente Deventer om de intocht zo coronaproof mogelijk in te richten. Maar vanwege de oplopende besmettingen heeft het bestuur toch besloten om voor het tweede jaar op rij de intocht te annuleren.

Alternatief

Vorig jaar was het al vrij snel duidelijk dat Sinterklaas niet met de boot zou gaan aanmeren in Deventer. Als alternatief bracht de sinterklaasorganisatie in samenwerking met de lokale omroep een heuse sinterklaasfilm uit. Ook dit jaar is de organisatie in gesprek met de gemeente Deventer over een mogelijk alternatief om zodoende toch nog het sinterklaasgevoel naar Deventer te halen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
DEVENTER SINTERKLAAS
Deel dit artikel: