Oplichting van vrouw uit Steenwijk leidt tot veroordeling

Een 48-jarige vrouw is veroordeeld voor het misbruiken van de identiteit van een vrouw uit Steenwijk. Ze slaagde erin toegang te krijgen tot het geld van de uitvaartverzekering van de vrouw uit Steenwijk. De 48-jarige werd geholpen door haar partner, die weer ex-vriend was van het slachtoffer.

De veroordeelde vrouw deed zich in 2017 voor als het slachtoffer en liet het verzekeringsgeld op haar eigen rekening storten. Ook maakte de vrouw zich schuldig aan valsheid in geschrifte en smaad. Ze krijgt een taakstraf van 120 uur opgelegd, waarvan 60 uur voorwaardelijk. De rechtbank Overijssel spreekt haar vrij van twee andere ten laste gelegde feiten.

Afkoopbedrag uitvaartverzekering

De vrouw beëindigde samen met haar toenmalige 48-jarige partner de uitvaartverzekering van de ex van de man. De vrouw deed zich tegenover de medewerkers van de verzekeringsmaatschappij voor als het slachtoffer. Ze vulde een wijzigingsformulier in en ondertekende dat met een vervalste handtekening. Ook maakte ze een speciaal mailadres aan, met daarin de naam van het slachtoffer. Dit mailadres gebruikte ze voor de communicatie met de verzekeringsmaatschappij.

Het afkoopbedrag van de uitvaartverzekering liet de vrouw vervolgens op haar eigen rekening storten. De 48-jarige man is voor zijn rol veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van dertig uur.

Schuld bij slachtoffers

Tijdens de zitting bleek dat de vrouw haar daden, na al die jaren, nog steeds rechtvaardigt door de schuld bij de slachtoffers te leggen. De rechtbank vindt dat er een voorwaardelijke straf nodig is als stok achter de deur. Die moet er voor zorgen dat de vrouw niet nog eens de fout in gaat. Daarom legt de rechtbank een taakstraf op van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel: