Nieuws

Rechtbank spreekt verdachte vrij door tegenstrijdige verklaring in zaak rond zedendelict in Enschede

De rechtbank in Almelo
De rechtbank in Almelo © RTV Oost
De rechtbank in Almelo heeft een 37-jarige man vrijgesproken. De man stond twee weken geleden terecht op omdat hij ervan wordt verdacht dat hij zich met Pasen 2020 seksueel heeft opgedrongen aan zijn negentienjarige stiefdochter terwijl haar moeder daarbij was.
Volgens de rechtbank zijn de afgelegde verklaringen zo verschillend en tegenstrijdig dat daaruit geen bewijs te halen is.

Onderuit getrokken

Volgens de stiefdochter was haar stiefvader op de avond van de eerste paasdag tussen haar en haar moeder komen zitten. Daar zou hij eerst haar moeder betast hebben om vervolgens hetzelfde te doen bij haar. Toen ze zich daartegen verzette zou hij haar onderuit getrokken hebben en haar toegesnauwd hebben: "als je niet gewoon wil, dan maar hardhandig!” Uiteindelijk wist ze weg te komen en in haar bed te kruipen.
Tegenover de politie verklaarde de moeder eerst dat het verhaal van haar dochter klopte, maar later trok ze haar verklaring weer in en beweerde dat er niets gebeurd was. De 37-jarige heeft altijd ontkend. Tegen hem was twintig maanden cel geëist.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.