nieuws

Gestolen munten kunnen spoor opleveren naar overvallers van bejaarde mannen Welsum

Bij de overval op zondag 2 november op twee bejaarde mannen in Welsum zijn negen gouden Nederlandse munten van de collectie "Het waardevolste goud" meegenomen door de daders. Ook werden meerdere Nederlandse Gouden Tientjes buitgemaakt door de overvallers. Dat heeft de politie vanavond gezegd in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht.
De politie heeft in het opsporingsprogramma een beroep gedaan op muntopkopers, verzamelaars, juweliers en goudopkopers om te reageren. Er zijn foto's van de munten vrijgegeven. Op de foto's zijn zowel de kop- als muntzijde weergegeven. 

Vragen van de politie

  • De politie wil weten wie de munten tussen zondag 2 november en nu ergens heeft gezien.
  • Daarnaast roept de politie mensen aan wie de munten zijn getoond of aangeboden op om te bellen.
  • Ook mensen die iemand kennen die ineens een hoeveelheid Gouden Tientjes heeft wordt gevraagd te bellen.
  • De politie wil verder tips van mensen bij wie onlangs naar de muntenverzameling van de slachtoffers is geïnformeerd.
Alle tips zijn welkom op het gratis politienummer: 0800 - 6070. Anoniem tippen kan gratis via Bel M 0800 - 7000. Ook bij het Team Nationale Criminele Inlichtingen kan informatie worden gegeven in een vertrouwelijk gesprek, bel dan 079-345 8 999.

Heftige overval

Zondagavond 2 november werd er rond half negen aangebeld bij het huis aan de IJsseldijk in Welsum waar de twee mannen van 90 en 75 jaar oud wonen. Toen ze opendeden, kwamen twee gewapende en gemaskerde mannen binnen. De bewoners werden vastgebonden. De jongste van de slachtoffers werd besprenkeld met een vloeistof. De overvallers dreigden de bewoner in brand te steken als ze niet zouden luisteren. Pas na een lange tijd konden de slachtoffers zichzelf bevrijden en de politie inschakelen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.