nieuws

Zes tips na uitzending Opsporing Verzocht over gewelddadige overval in Welsum

De woning aan de IJsseldijk in Welsum
De woning aan de IJsseldijk in Welsum
De uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond heeft zes tips opgeleverd over de gewelddadige overval op twee bejaarde mannen in Welsum. In de uitzending werd speciale aandacht gevraagd voor een gestolen muntencollectie die bij de overval werd buitgemaakt.
Bij de overval op zondag 2 november aan de IJsseldijk zijn negen gouden Nederlandse munten van de collectie 'Het waardevolste goud' door de daders meegenomen. Ook werden meerdere Nederlandse Gouden Tientjes buitgemaakt door de overvallers.

Zes tips

De uitzending van Opsporing Verzocht heeft tot nu toe zes tips opgeleverd. Vier daarvan kwamen binnen via het second screen, die gisteren voor het eerst werd gebruikt. Bij een second screen kunnen kijkers via hun tablet, laptop of smartphone de vragen meelezen en foto's uit de uitzending van dichterbij bekijken. Ook kunnen ze via een button tips doorgeven. Volgens de politie kunnen er vandaag, na de herhaling van het programma, nog meer tips komen.

Heftige overval

Zondagavond 2 november werd er rond half negen aangebeld bij het huis aan de IJsseldijk in Welsum waar de twee mannen van 90 en 75 jaar oud wonen. Toen ze opendeden, kwamen twee gewapende en gemaskerde mannen binnen. De bewoners werden vastgebonden. De jongste van de slachtoffers werd besprenkeld met een vloeistof. De overvallers dreigden de bewoner in brand te steken als ze niet zouden luisteren. Pas na een lange tijd konden de slachtoffers zichzelf bevrijden en de politie bellen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.