Sport

Excelsior'31 doet goede zaken in strijd om bovenste plaatsen in Derde Divisie

Excelsior'31 heeft goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen in de Derde Divisie zaterdag. In eigen huis werd ACV uit Assen met 3-0 verslagen. De ploeg van Jurjan Wouda klimt hierdoor naar de vierde plaats.
Derian Reinders opende in de 21ste minuut de score met een afstandsschot. Het was zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen. Daarna hadden de Rijssenaren controle, maar tot kansen leidde dat niet. De bezoekers waren vlak voor rust dichtbij de gelijkmaker. Een vrije trap belandde op de paal.

Werkhoven doet het weer

Net als in de eerste helft werd in het eerste deel van de tweede helft slordig gespeeld. Aan het begin kregen beide een goede mogelijkheid. In de 74ste minuut verdubbelde Hakim Ezafzafi, die de assist gaf bij de 1-0, de voorsprong. Deze treffer viel in een fase waarin ACV nadrukkelijk op jacht was naar de gelijkmaker. Op het eind was Excelsior'31 beter en besliste het het duel dankzij de tiende goal van clubtopscorer Givan Werkhoven.