Betaald voetbal

PEC Zwolle krijgt de bal er zelfs bij een open doel en strafschop niet in en speelt doelpuntloos gelijk tegen RKC

PEC Zwolle heeft zichzelf opnieuw een zeer slechte dienst bewezen. Het speelde het belangrijke thuisduel in de onderste regionen van de Eredivisie tegen RKC Waalwijk doelpuntloos gelijk. Dat scoren dit seizoen een groot probleem is, illustreerden Luka Adzic en Daishawn Redan maar weer eens. Zij misten respectievelijk voor open doel en een strafschop.
Over de eerste helft kunnen we erg kort zijn, want tot een minuut voor rust gebeurde er zo goed als niets op het veld in Zwolle. Behalve een schot van Jens Odgaard, waar Kostas Lamprou redding op bracht, vielen er geen echte kansen te noteren. Tot minuut 44. Luka Adzic brak door namens PEC. Hij stuitte met zijn schotje met buitenkant rechts nog op doelman Etienne Vaessen, maar leek de in de rebound de bal in een leeg doel te koppen. Hij mikte echter op de paal. Kort daarna blies Joey Kooij voor de rust.

Dramatische strafschop Redan

De eerste twee schoten van de tweede helft kwamen van Odgaard, maar hij schoot naast en op Lamprou. Aan de andere kant had Daishawn Redan voor de 1-0 moeten zorgen. De aanvaller mocht aanleggen vanaf de stip, maar schoot de bal bijna het stadion uit. Invaller Lennerd Daneels dacht in de slotfase alleen op Lamprou af te gaan, maar Sam Kersten liep hem goed van de bal. Een slotoffensief kwam er van beide ploegen niet en dus eindige het duel zoals het begon: 0-0.

PEC Zwolle - RKC Waalwijk 0-0

Arbiter: Kooij
Geel: Kersten, Kramer, Touba
Bijzonderheid: Redan mist strafschop (61)
PEC Zwolle: Lamprou; De Wit, Kersten, Nakayama, Voet, Paal (Adzic/16); Strieder, Huiberts, Saymak (Van den Belt/88); Reijnders, Redan (Kastaneer/71).
RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Van den Buijs, Touba, Bakari; Anita, Bel Hassani (Daneels/70), Azhil; Odgaard, Kramer (Stokkers/81).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.