nieuws

Gedeputeerde Kok zet vraagtekens bij cijfers GroenLinks over openbaar vervoer

GL: minder gebruik van openbaar vervoer
GL: minder gebruik van openbaar vervoer
Gedeputeerde Kok van verkeer vraagt zich af of de cijfers over teruglopende reizigers in het openbaar vervoer realistisch zijn. Dat zei hij vandaag in reactie op vragen van GroenLinks in Overijssel.
Vanaf 14 december rijden er 4 procent minder bussen als de nieuwe dienstregeling van start gaat. Volgens GroenLinks haken daardoor honderden reizigers af. De provincie bezuinigt op het busvervoer omdat eerder dit jaar het tekort ongeveer 8 miljoen euro bedroeg. De komende jaren dreigt dit op te lopen tot 14 miljoen euro.

Grote zorgen

GroenLinks zegt cijfers te hebben dat in Zwolle ongeveer 400 reizigers zullen afhaken als de nieuwe dienstregeling wordt ingevoerd. In Deventer laten zo'n 90 mensen de bus staan en op het platteland nog eens 80. GroenLinks maakt zich grote zorgen over die dalende trend, terwijl het doel bij de provincie juist is om meer mensen gebruik te laten maken van het openbaar vervoer.

Betaalbaar openbaar vervoer

Gedeputeerde Kok liet weten dat de nieuwe dienstregeling nodig is om het openbaar vervoer betaalbaar te houden. Daarbij blijft de structuur van het openbaar vervoer in tact, alleen rijden bussen op enkele plekken minder frequent. Hij moet verder nog maar zien of er straks daadwerkelijk minder reizigers gebruik gaan maken van het openbaar vervoer in Overijssel.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.