Nieuws

Spelers en supporters FC Twente protesteren samen tegen lege Grolsch Veste

De spelers van FC Twente hebben vanmorgen hun fans ondersteund bij een protestactie tegen het verplicht spelen van competitiewedstrijden zonder publiek als gevolg van coronamaatregelen. De actie was bij de Grolsch Veste in Enschede, waar FC Twente vanmiddag thuis speelt tegen Feyenoord.
Bij deze wedstrijd zal de Grolsch Veste leeg blijven, zoals dit weekeinde ook alle andere stadions in het betaalde voetbal op slot blijven voor publiek.
Een groep supporters van FC Twente organiseerde een protest waarbij de ingang van de Grolsch Veste werd ingepakt met bierkratten en er werd vuurwerk afgestoken. De voltallige selectie van FC Twente, inclusief trainer Ron Jans, deden mee door een spandoek op te houden waarop te lezen viel: "Club en supporters weer de dupe, dat kan niet door de beugel!" Beste selectie pak een halve liter bier en voetbal pas zodra wij weer welkom zijn hier."
Na afloop van de actie werden de kratjes door de supporters weer keurig weggehaald, zodat de toegang tot het stadion weer vrij kwam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.