Deventer kent Gulden Adelaar toe aan Auping

De gemeente Deventer heeft de Gulden Adelaar van 2022 toegekend aan beddenfabrikant Auping. Het familiebedrijf uit Deventer wint de prijs vanwege 'zijn voortdurende innovatieve vermogen'.

De Deventer Gulden Adelaar wordt toegekend aan een persoon of bedrijf die in het voorgaande jaar de beste culturele prestatie heeft verricht op het gebied van de beeldende kunsten, literatuur, muziek, toneel of wetenschap. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro, een vergulde penning en een oorkonde.

Eerdere winnaars van de Gulden Adelaar zijn onder anderen musicus Klaas Stok en schrijver Özcan Akyol.

De gemeente zegt trots te zijn op Auping. "Auping is de Gulden Adelaar waardig vanwege haar langjarig belang voor en commitment aan de stad Deventer, haar voortdurende innovatieve vermogen en omdat het bedrijf een pionier is in transformatie naar circulaire bedrijfsvoering. Deventer mag trots zijn op dit echte Deventer bedrijf."

10 april

Volgend jaar krijgt de beddenfabrikant de prijs uitgereikt. De uitreiking van de Gulden Adelaar is elke twee jaar op 10 april, de dag dat Deventer in 1945 werd bevrijd van de Duitsers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
DEVENTER
Deel dit artikel: