nieuws

Saxion Deventer geeft studenten vrijdag vrij om te demonstreren

Saxion Hogeschool in Deventer
Saxion Hogeschool in Deventer
Hogeschool Saxion in Deventer geeft alle studenten vrij die morgen willen demonstreren op het Malieveld in Den Haag, tegen het wetsvoorstel om de studiebeurs af te schaffen. Saxion doet dat op verzoek van ROOD-Deventer, de politieke jongerenorganisatie van de lokale SP. Dat meldt Deventer Centraal.
ROOD-woordvoerder Shukria Ibrahim is tevreden met het besluit. "Bij ROOD hopen we dat de andere scholen in Deventer en de rest van Nederland dit voorbeeld volgen en ook hun studenten de mogelijkheid bieden om te strijden voor hun toekomst. Als deze wet wordt aangenomen moeten studenten voortaan hun hele studie lenen."
Ook ROC Aventus geeft scholieren vrij om tegen leenstelsel te demonstreren. Dat heeft het bestuur van Aventus besloten nadat Hogeschool Saxion haar studenten eveneens deze mogelijkheid gaf. ROOD-Deventer en de interne studentenraad van de ROC had de directie om een dergelijk verlof verzocht.
De wet die het leenstelsel regelt wordt gesteund door D66, GroenLinks, VVD en PvdA. Veel studenten zijn het niet met die plannen eens en gaan daarom morgen demonstreren op het Malieveld in Den Haag. Er is busvervoer geregeld door de Landelijke Studenten Vakbond (LSVB). Om de studenten van Saxion nog eens extra te motiveren mee te 'vechten', staat ROOD-Deventer vandaag bij de school om te flyeren en studenten op te roepen om mee te gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.