Nieuws

Marèl Disselhorst uit Hellendoorn is de beste gastvrouw van Overijssel

Alle 25 kandidaten van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
Alle 25 kandidaten van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs © The Click Company
Marèl Disselhorst, gastvrouw van Landgoed De Uitkijk, is de beste gastvrouw van Overijssel. Dat werd vandaag bekend tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. De 25-jarige Max Oude Veldhuis van restaurant Bougainville in Amsterdam ging er met de titel vandoor.
Disselhorst werkt als gastvrouw en sommelier van Landgoed De Uitkijk in Hellendoorn. Ze was één van de 25 kandidaten die het afgelopen half jaar streed om de prijs. Uiteindelijk eindigde ze op de zesde plek.
Ze werd op de voet gevolgd door Emma Cimballi van 't Lansink in Hengelo. De prijs voor jong gastvrijheidstalent werd dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt. Oude Veldhuis was de beste van de 25 kandidaten die het afgelopen half jaar na een strenge voorselectie, theorie- en praktijkproeven en een jurybezoek in de race waren voor de titel.

Passie en liefde

Juryvoorzitter Edwin Raben vond het een spannende wedstrijd. "De kandidaten lagen erg dicht bij elkaar. Het is ontzettend mooi om te zien hoe ambitieus deze jonge talenten zijn, vol passie en liefde voor het vak. Wij mogen trots zijn op de kandidaten, zij zijn de toekomst van de horeca”, zegt Raben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.