Nieuws

Geen bier, maar kerstbomen in Zwols café: kroegbaas Fedde vindt nieuwe roeping

Sinterklaas is het land nog niet uit, maar bij café De Tagrijn in Zwolle zijn ze al volop in de kerstsferen. Eigenaar Fedde Bakker verkoopt daar kerstbomen. Niet per se om de kas te spekken, maar vooral als een soort bezigheidstherapie. De horeca mag immers maar beperkt open. "Als café kunnen we op dit moment niet heel veel, dus kunnen we wel kerstbomen verkopen."
Volgens eigenaar Fedde is dit de manier om hem spreekwoordelijk van de straat te houden. De verkoop moet er volgens Fedde ook voor zorgen dat er mensen naar het café komen. "We hebben kerstballen, kerstmutsen en niet te vergeten glühwein. Dat hoort er natuurlijk ook bij."
De verkoop van de kerstbomen gaat in samenwerking met groenteboer William van der Vegt. Hij levert de kerstbomen bij het café. "Er zitten geen risico's voor mij aan. Als ik het niet verkoop, dan neemt William de kerstbomen weer mee. Eigenlijk is het café een extra locatie om de kerstbomen te kopen", aldus Fedde.

Een leuke bijkomstigheid

Hoe kerst er precies uit gaat zien weet Fedde nog niet, maar somber ziet hij het niet in. "Wie weet zit ik dit jaar ook een keer bij het kerstontbijt, normaal werk ik altijd en slaap ik eerste kerstdag vooral. Kerst thuis vieren is een leuke bijkomstigheid, ook al heb ik natuurlijk liever dat we gewoon open kunnen."
Volgens Fedde is kerst een geweldige tijd. Hij geeft dan ook graag een tip aan alle 'kersthaters'. "Blijf je lekker thuis, je hoeft het niet te vieren. Ik heb ook een heel klein boompje, dan kan je even wennen. Klein beginnen is prima!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.