nieuws

Trefkoele+ in Dalfsen geopend door koning Willem-Alexander met hijsen spandoek

Koning Willem-Alexander heeft vanmorgen kulturhus Trefkoele+ in Dalfsen officieel geopend door het omhoog hijsen van een spandoek in de sportzaal van het kulturhus.
De koning arriveerde precies volgens schema om kwart over elf in Dalfsen. Zo'n duizend schoolkinderen zwaaiden enthousiast met rood-wit-blauwe vlaggen. Ook een groot aantal inwoners en fans van het koningshuis hadden zich verzameld bij het Kulturhus. Na het schudden van wat handen liep de koning door naar binnen, waar een speciaal openingsprogramma voor hem was samengesteld.

Demonstraties in de sporthal

Een koor zong de koning bij binnenkomst toe, jonge gymnasten lieten hun kunsten zien op een meterslange mat. Burgemeester Han Noten hield een toespraak, waarin hij het belang van het Kulturhus onderstreepte. Daarna werd het liefdeslied van Dalfsen gezongen: 'Dalfsen m'n liefste'.
Uiteraard kreeg de koning een demonstratie handbal, de sport die Dalfsen landelijke bekendheid heeft gegeven. Het eerste damesteam van Sercodak Dalfsen is de afgelopen vier jaar landskampioen geworden. Na de handbaldemonstratie was het de beurt aan de judoka's van judovereniging Judo Kwai. Een sport de Willem-Alexander goed kent, hij heeft de bruine band.

Officiële opening door koning

Het programma voor de koning werd afgesloten met een toespraak van voorzitter Simon Peerdeman van Kulturhus Trefkoele+. Daarna was het tijd voor het 'moment suprême', de officiële opening. Koning Willem-Alexander, burgemeester Han Noten, voorzitter Peerdemans en kinderen uit Dalfsen trokken een spandoek omhoog met de tekst: 'Trefkoele+ Dalfsen, geopend op 13/11/2014'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.