Nieuws

Vriendin van doodgeschoten Daan Mellée uit Enschede aangehouden voor betrokkenheid bij de moord

Daan Mellée
Daan Mellée © RTV Oost
Voor de tweede keer in korte tijd is een aanhouding verricht in de moordzaak Daan Mellée in Enschede. De vriendin (35) van het slachtoffer is opgepakt, zo meldt de politie aan RTV Oost. De vriendin, Debbie, gold al sinds de start van het onderzoek, ruim drie jaar geleden, als verdachte.
Twee weken geleden werd al een goede kennis van Debbie aangehouden, Daniel V. Hij zit nog steeds in voorarrest. Deze week wordt duidelijk of hij voorlopig achter tralies blijft.
Lees meer:
Debbie had een onstuimige relatie met slachtoffer Mellée. De avond voor de moord hadden de twee nog ruzie, waarbij ze geroepen heeft: "Daan gaat er aan." De ruzie ging volgens omstanders over drugsgebruik, Daan wilde stoppen, Debbie niet.

Doodgeschoten

Mellée werd 3,5 jaar geleden dood aangetroffen op de bovenverdieping van het huis van Debbie aan Het Oosterveld. Hij bleek doodgeschoten.
Kort na de moord werden Debbie en twee personen uit haar kennissenkring aangehouden, maar ook snel weer vrijgelaten. Nu is ze dus wederom opgepakt. Eén van de twee andere personen is nog altijd verdachte.
Lees meer:
Daan's vader Joop Mellée is blij met de nieuwe aanhouding. "Ik heb altijd gezegd dat zij er iets mee te maken zou hebben." Wel komen door de nieuwe aanhoudingen alle heftige gevoelens weer boven, "dat is wel dubbel."

Podcast Moord op het Oosterveld

Misdaadjournalist Tom Meerbeek dook in de zaak Daan Mellée en maakte de podcastserie 'Moord op het Oosterveld'. Luister de podcast via je favoriete podcastapp zoals: iTunes, Spotify, Google Podcasts of Stitcher.
Heeft u tips? Mail dan naar daan@rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.