Sport

Dijkstra en Olislagers debuteren voor Oranjevrouwen met remise tegen Japan

Caitlin Dijkstra
Caitlin Dijkstra © Orange Pictures
FC Twente-speelsters Caitlin Dijkstra en Marisa Olislagers hebben vanavond hun debuut gemaakt bij de Oranjevrouwen in de oefenwedstrijd tegen Japan. Het duel in Den Haag eindigde in 0-0.
Dijkstra kreeg een basisplaats en Olislagers viel een kwartier voor tijd in. Bij Nederland kregen vaste basisspelers als de Oldenzaalse Jill Roord rust; zij kwamen zaterdag nog in actie tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië (2-2).

Wachten

Wel waren er basisplaatsen voor Renate Jansen en Kika van Es van FC Twente Vrouwen. Keepster Daphne van Domselaar en spits Fenna Kalma maakten ook deel uit van de wedstrijdselectie, maar zij moeten nog even wachten op hun debuut.
Met een veredeld tweede elftal gaf Oranje weinig kansen weg. Sherida Spitse, deze keer invalster, sprak bij de NOS derhalve ook van een verdienstelijk optreden. "Ik vond het best goed. In deze andere samenstelling was het wel even wennen, maar dat lijkt me logisch. Wat intensiteit betreft vond ik het heel behoorlijk van onze kant. We hebben er heel veel energie ingestoken. Maar misschien hadden we wel wat vaker bij hun doel mogen komen."

April

De volgende wedstrijden van de Oranjevrouwen zijn pas in april. Dan staan de WK-kwalificatieduels met Cyprus en Belarus op het programma.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.