Nieuws

Prijswinnende teststraat voor Zwolse docenten gaat weer open

Studenten testen docenten in de Zwolse teststraat
Studenten testen docenten in de Zwolse teststraat © Zwolse8
Voor docenten van de acht Zwolse mbo- en hbo-scholen wordt opnieuw een eigen coronateststraat geopend. Volgens de scholen is de wachttijd voor een GGD-test zodanig opgelopen, dat het sneller gaat om docenten met coronaklachten zelf te testen.
Vorig jaar oktober werd ook al een teststraat ingericht voor deze docenten. Zorgstudenten van deze scholen namen de testen af. Deze opzet wierp zijn vruchten af. Op het 'mbo Ambassadeursgala' won de onderwijsteststraat de publieksprijs voor het beste leerbedrijf van 2021.
Lees meer:
Eind juni sloot de teststraat weer zijn deuren. Het schooljaar zat erop en afgelopen zomer was er een daling van het aantal testaanvragen.

Uitval van onderwijs voorkomen

"Door de huidige druk op de reguliere GGD-testlocaties is de wachttijd voor een afspraak en voor de testuitslag toegenomen", zegt Jan-Ernst van Driel namens de samenwerkende scholen. "Om uitval van het onderwijs zoveel mogelijk te voorkomen is het voor onze scholen wenselijk dat we snel een test kunnen afnemen én snel de testuitslag krijgen. Dat organiseren we nu opnieuw met onze eigen coronatestlocatie in Zwolle."
Net zoals bij de vorige periode van de teststraat regelt het Losserse bedrijf Hestia dat de teststraat gerund kan worden. Het bedrijf levert onder meer de testen en doet administratief werk achter de schermen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.