nieuws

Dubbelganger wielrenner Bauke Mollema houdt Hogeschool Windesheim voor de gek

Hij heeft het hoofd van wielrenner Bauke Mollema, maar de benen? Dat is niet bekend. Een student Journalistiek aan Hogeschool Windesheim in Zwolle heeft in ieder geval zijn school goed voor de gek gehouden.
Stefan Post, eerstejaarsstudent, hoorde tijdens zijn introductieweek van de andere studenten dat hij op de Groningse wielrenner lijkt. Zo valt te lezen op de website van RTV Noord. Hij was het daar zelf niet helemaal mee eens, maar besloot toch om 'Project Bauke Mollema' (PBM) op te starten.

Tentamens gemaakt 'als' Bauke

Het project hield in dat Stefan een klein onderzoekje startte door te testen hoeveel hij op Bauke Mollema lijkt. Op zijn schoolpas heeft hij niet zijn eigen foto, maar een pasfoto van Mollema geplaatst.
Stefan tegen RTV Noord: "En dat is fantastisch verlopen, want ik heb drie keer succesvol een tentamen kunnen maken met deze schoolpas. Ik denk dat ik alle drie tentamens heb gehaald."

Gecheckt bij studiebegeleider

Stefan zelf vindt dat hij niet eens zoveel op Bauke lijkt: "Nee, dat vind ik wel meevallen. Maar als iedereen het zegt. Wel heb ik het vooraf nog even bij mijn studiebegeleider gecheckt, ik wilde namelijk wel zeker weten of ik geen problemen zou krijgen met deze actie. Maar ik had nooit verwacht dat het zo groot zou worden en door Bauke zelf zou worden opgepikt." 

Verklaring Windesheim

Voor zover bekend onderneemt Hogeschool Windesheim geen actie tegen Stefan Post. Windesheim in een verklaring: "De student heeft met zijn actie het controlemechanisme van de hogeschool willen testen en heeft dit openbaar gemaakt. Windesheim gaat op korte termijn in gesprek met de student. De onjuiste collegekaart is ongeldig en wordt vervangen door een nieuw correct exemplaar. Er is geen enkele twijfel over de identiteit van de student die het tentamen heeft gemaakt."

Bauke Mollema heeft het verhaal op zijn eigen Twitter-pagina gedeeld en liet vanuit Spanje lachend tegen een journalist van RTV Noord weten dat hij de actie van zijn dubbelganger kan waarderen: "Ik vond het op internet inderdaad, haha. Ik vond het wel grappig."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.