nieuws

Rechtbank Overijssel vraagt Humberto Tan om advies

RTL Late Night presentator Humberto Tan gaat de rechtbank Overijssel gevraagd en ongevraagd advies geven over van allerlei zaken. Rechtbankpresident Takvor Avedissian: "Tan gaat ons, het bestuur van de rechtbank, een spiegel voorhouden. Zo horen we hoe de samenleving tegen dingen aankijkt."
Tan is samen met voormalig KNVB-bestuurder Henk Kesler uit Enschede, hoogleraar strafrecht Ton Hol en oud-bestuursvoorzitter Herman Hazewinkel van bouwbedrijf VolkerWessels aangetrokken voor de Raad van Advies.
Avedissian vertelt dat Umberto Tan, die van huis uit jurist is, de rechtbank kan vertellen hoe je een boodschap zo eenvoudig mogelijk naar buiten kunt brengen. "Met Twitter bijvoorbeeld", zegt Avedissian. "Tan heeft heel veel volgers op Twitter en weet daar handig mee om te gaan. Hij kan ons vast en zeker iets verstandigs adviseren."
Avedissian verwacht dat de Raad van Advies nog dit jaar voor het eerst bij elkaar komt en anders begin volgend jaar. De rechtbank hoeft het advies van de raad niet over te nemen. "Maar ik neem de leden van de raad zeer serieus, daarom zijn ze ook aangesteld", aldus de rechtbankpresident. "En wat Tan en de andere leden tegen mij zeggen, dat is vertrouwelijk."
De rechtbank Overijssel zoekt nog een vijfde lid voor de raad. Bij voorkeur een persoon met een medische achtergrond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.