nieuws

Van der Hart en Bijen met Jong Oranje onderuit in Duitsland

Mickey van der Hart
Mickey van der Hart
Jong Oranje heeft donderdagavond een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland verloren. In Ingolstadt ging de ploeg van bondscoach Remy Reijnierse met 3-1 onderuit.
Bij Jong Oranje maakte Peet Bijen zijn debuut. De verdediger van Jong FC Twente speelde de gehele wedstrijd. Ook Go Ahead Eagles-doelman Mickey van der Hart maakte de 90 minuten vol. Voor hem was het zijn vierde optreden in Jong Oranje. Ze waren de enige twee 'Overijsselse' spelers in de selectie.
Omdat Jong Oranje er niet in is geslaagd zich te kwalificeren voor het EK van komende zomer, bestaat de selectie alleen uit spelers die mee mogen doen aan het EK in 2017, zoals Karim Rekik en Jorrit Hendrix (PSV), El Ghazi (Ajax) en Jean-Paul Boëtius (Feyenoord).
Het jeugdige Jong Oranje had het vooral in de eerste helft heel lastig met het rijpere Jong Duitsland. Binnen een half uur stond het al 3-0 door treffers van Younes, Heintz en Meyer.
Na rust had Jong Oranje wat meer in te brengen, maar hield Barcelona-doelman Ter Stegen de Nederlanders een aantal keren van scoren af. Een kwartier voor tijd deed Jean-Paul Boëtius alsnog wat terug: 3-1. Aan de andere kant van het veld waren er enkele goede reddingen van Van der Hart voor nodig om een vierde Duitse treffer te voorkomen.
In tegenstelling tot het 'grote' Oranje heeft Jong Oranje komend weekend geen wedstrijd meer op het programma staan; de oefenwedstrijd tegen Jong Duitsland was het laatste duel van dit kalenderjaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.