nieuws

Meer straatnamen in Kampen veranderd met verwijzing naar hondenpoep

Zeker vijf straatnamen in Kampen zijn door onbekenden veranderd in namen die verwijzen naar hondenpoep. Maar niemand weet wie er achter de actie zit.
Vorige week werd al het eerste straatnaambord ontdekt waarop de straatnaam was veranderd. Het Gait L. Berkpad was het Gait L. Poeppad geworden. In eerste instantie werd gedacht dat dat specifiek een protest was tegen de overlast van hondenpoep op die plek. Veel bewoners van de wijk Brunnepe laten daar langs de IJssel hun hond uit.

Wie zit er achter?

Maar inmiddels zijn er ook op andere plekken in de stad straatnamen veranderd. Zo heet de Hanensteeg nu de Hopensteeg, is de Veerweg nu de Smeerweg en de Breedesteeg de Bolussteeg. Maar wie er achter de actie zit is onduidelijk, al wordt er wel volop over gespeculeerd.
Het is niet bepaald de eerste keer dat de overlast in Kampen onderwerp van discussie is. Zo was er eind 2011 een actie waarbij posters tegen hondenpoep door de stad werden verspreid en kondigde de gemeente Kampen in oktober nog aan strenger op te treden tegen de overlast van hondenpoep.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.