nieuws

Sail Kampen door gemeente gered van faillissement, twijfels over editie 2018

Sail Kampen 2014
Sail Kampen 2014
Sail Kampen krijgt eenmalig 45.000 euro van de gemeente en wordt daarmee gered van een faillissement. Maar de subsidie voor een volgende editie is tegelijkertijd even in de ijskast gezet. De raad wil eerst duidelijk hebben waarom de afgelopen editie zulke enorme tekorten heeft opgeleverd.
Afgelopen april leek een succesvolle editie van Sail Kampen te worden. Zo'n 230.000 bezoekers kwamen naar Kampen. Toch bleef de organisatie na afloop met een enorm tekort zitten. Belangrijkste oorzaak: tegenvallende inkomsten uit de parkeervoorziening. De organisatie had erop gerekend dat er 10.000 auto's geparkeerd zouden worden, maar het bleken er 3.000 te zijn. Daardoor vielen de inkomsten flink tegen.
Een aantal schuldeisers was bereid slechts een deel van de kosten in rekening te brengen. Daarnaast wilden burgemeester en wethouders Stichting Sail uit de brand helpen door de resterende 45.000 euro bij te leggen. Gisteravond ging de raad daarmee akkoord, maar werd wel bedongen dat er niet zomaar wordt doorgegaan met de subsidie voor de volgende Sail in 2018.

Evaluatie nodig voor toekennen nieuwe subsidie

Een voorstel van GroenLinks om de subsidie voor komende jaren voorlopig in te trekken, kreeg een meerderheid van de stemmen. "Voordat de stichting weer subsidie kan krijgen, moet een evaluatie duidelijk maken of deze organisatie het evenement nog wel kàn organiseren", aldus raadslid Nieke Jansen van GroenLinks.
Uiterlijk juni volgend jaar moet er een evaluatie zijn van Sail 2014. Op basis van die evaluatie wordt dan besloten of de gemeente opnieuw subsidie wil geven aan de editie in 2018. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.