Nieuws

Revalidatiecentrum Roessingh neemt patiënten van Twentse ziekenhuizen over

Roessingh, Centrum voor Revalidatie in Enschede
Roessingh, Centrum voor Revalidatie in Enschede © RTV Oost
Roessingh Centrum voor Revalidatie gaat vanaf vandaag patiënten van ziekenhuizen MST en ZGT overnemen. De druk op de zorg is door het grote aantal coronagevallen zo groot geworden dat de ziekenhuizen een beroep doen op Roessingh. Dat gebeurde vorig jaar ook al.
Ook Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk kan een beroep doen op Roessingh.

Noodzakelijke zorg

De hulp van het revalidatiecentrum is nodig omdat in de ziekenhuizen de noodzakelijke zorg niet meer gegarandeerd kan worden. Roessingh ziet de hulp als Noaberschap, een goed Twents gebruik waarbij buren in tijden van nood elkaar te hulp schieten.
Het kan zowel gaan om de opvang van reguliere patiënten als coronapatiënten. Eerder ving Roessingh ook al coronapatiënten van de ziekenhuizen op.
Lees meer:
De revalidatieartsen van Roessingh selecteren in de ziekenhuizen zelf de patiënten die worden overgenomen. De verwachting is dat de patiënten kort verblijven in het revalidatiecentrum en daarna naar huis kunnen. Ze ontvangen beperkt therapie.

Digitaal therapie

Roessingh sluit niet uit dat sommige niet-acute revalidatiebehandelingen op beperkte schaal tijdelijk worden omgezet naar een digitale vorm of zelfs worden gestopt. Dit kan nodig zijn om medewerkers vrij te maken. Als het nodig is, vraagt Roessingh medewerkers ook om extra inzet.
In een verklaring meldt de Raad van Bestuur van Roessingh dat zij zich realiseert dat veel van medewerkers gevraagd wordt. De medewerkers begrijpen de ernst van de situatie in de regio, en geven gehoor aan de oproep, aldus de Raad van Bestuur.

Tot eind januari

Roessingh start vanaf vandaag met het opnemen van patiënten uit ziekenhuizen. Het gaat om twee patiënten per dag. Maximaal kunnen negen patiënten worden ondergebracht in het revalidatiecentrum.
Roessingh verwacht dat de hulp aan de ziekenhuizen tot eind januari gaat duren. Daarna kan het revalidatiecentrum zich weer alleen bezighouden met medisch specialistische revalidatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.