nieuws

Vuurwerk tijdens wedstrijd was eerbetoon aan overleden PEC-fan Wim Reekers uit Zwolle

PEC Zwolle-FC Groningen van zaterdagavond
PEC Zwolle-FC Groningen van zaterdagavond
Het was een onduidelijk voorval in de elfde minuut van de wedstrijd van PEC Zwolle tegen FC Groningen afgelopen weekend. Elf vuurpijlen gingen de lucht in. Naar nu blijkt was het een eerbetoon aan de in 2003 overleden Wim Reekers en had het niets te maken met de rellen tussen PEC-supporters en Ajax-fans.
Vrienden en het broertje van Wim Reekers stuurden een brief aan de media om duidelijkheid te geven. Afgelopen zaterdag was het precies 11 jaar geleden dat Wim Reekers in een discotheek in Lemele in elkaar werd geslagen. Een paar dagen later overleed hij.
In de brief benadrukken de vrienden en het broertje dat ze mensen absoluut geen onrust of angst wilden bezorgen. Ook was de actie bedoeld omdat de dood van hun vriend en broertje nooit vergeten mag worden.

De brief:

Beste lezers, PEC Zwolle supporters

Naar nu blijkt heeft dit negatieve en verontrustende reacties gegeven onder de supporters en andere aanwezigen. Deze negatieve reacties werden extra uitvergroot door de onlusten die later in de nacht hebben plaatsgevonden nabij de kruising Ceintuurbaan/Meppelerstraatweg. Er werd een verband gelegd tussen het vuurwerk en de onrust en rellen die nacht. Er was absoluut geen enkel verband tussen deze twee zaken. Het was een heel vervelend toeval dat beide zaken elkaar opvolgden. Het was absoluut niet de bedoeling van de mensen die het vuurwerk hebben afgestoken om mensen onrust of angst te bezorgen.

Wim Reekers
Elf jaar geleden is onze vriend en broer Wim Reekers, op 08 november, door zinloos geweld om het leven gekomen. Hoe lang elf jaar ook mag klinken, voor vrienden en familie van Wim, gaat er bijna geen dag voorbij dat we niet aan hem moeten denken. Zeker op de dag van zijn overlijden herdenken wij hem altijd. Zo ook deze dag. Wij vinden dat zijn dood, door het gevolg van zinloos geweld, NOOIT vergeten mag worden. Vandaar deze actie. 11 pijlen in de 11e minuut van zijn favoriete club PEC/FC Zwolle. Het is dus nooit de bedoeling geweest om enige vorm van overlast te bezorgen, we wilden hem alleen eren en gedenken. Middels dit schrijven willen wij, aan een ieder die negatieve reacties en of gevoelens heeft overgehouden aan deze goedbedoelde actie, onze welgemeende excuses aanbieden.
Met vriendelijke groet,
Vrienden en broertje van Wim Reekers
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.