Sport

GA Eagles-icoon Wietse Veenstra in Groot Onderhoud

Wietse Veenstra
Wietse Veenstra © Paul Schabbink/RTV Oost
Hij is een van de boegbeelden van de gouden generatie van Go Ahead. En Wietse Veenstra (75) volgt zijn club nog altijd op de voet. De negenvoudig international van Oranje staat zaterdag in aanloop naar de derby met FC Twente in de basis van het Radio Oost-programma Groot Onderhoud om te verhalen over het verleden en de huidige successen van GA Eagles.
Veenstra, geboren in het Groningse Scheemda, is inmiddels niet meer weg te denken uit zijn stad Deventer.

Go Ahead

Hij debuteerde in 1964 in het shirt van Go Ahead, waar Veenstra uitgroeide tot een smaakmaker. De aanvaller speelde vijf seizoenen in de Adelaarshorst en schopte het tot het Nederlands elftal en kwam op de radar bij PSV.
Wietse Veenstra scoort hier namens Go Ahead tegen Telstar
Wietse Veenstra scoort hier namens Go Ahead tegen Telstar © ANP

België

Na twee seizoenen PSV trekt Veenstra naar België, waar hij achtereenvolgens speelt voor Club Brugge, Racing White (later RWDM) en Cercle Brugge. In 1979 besluit hij zijn carrière, maar blijft hij het voetbal trouw. Nog altijd zit Veenstra op de tribune in de Adelaarshorst om zijn jeugdliefde aan te moedigen en draaft hij als ambassadeur van de club in allerhande campagnes.

Uitzending

De uitzending begint zaterdag om 09.00 uur en is ook nog eens te beluisteren als podcast van De Oosttribune in uw favoriete app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.