Nieuws

Samen afkicken van heroïne: Hennie (35) en Pascal (47) werken aan betere toekomst

Hennie en Pascal werken aan hun herstel bij Tactus
Hennie en Pascal werken aan hun herstel bij Tactus © RTV Oost/Marc Willighagen
Hun levensverhaal klinkt als een film, maar dan wel een met veel gevaar en verdriet. Hennie en Pascal uit Enschede vechten samen tegen hun heroïneverslaving bij Tactus. Ze werken aan hun herstel, en daarmee ook aan de droom van Hennie: "Ik wil graag moeder worden."
Al 15 jaar zijn ze een stel. Pascal gebruikt al dertig jaar verschillende soorten drugs om z'n emoties te onderdrukken, omdat hij nare herinneringen heeft aan een trauma uit zijn jeugd. Hennie raakte verslaafd nadat ze pijnstilling zocht voor haar kiespijn. Inmiddels heeft ze nog één tand over en daardoor veel pijn en schaamte. "Maar Tactus helpt me om bij een tandarts hulp te krijgen."
Doordat de verslaving aan heroïne enorm veel geld kost - soms wel zo'n 200 euro per dag - belandden de twee op het criminele pad. Dat ontspoort volledig als ze een kamer in huis verhuren aan drugsdealers, waarna hun hele huis wordt overgenomen. Als Pascal dan ook nog in de gevangenis belandt, raakt Hennie in een depressie.
Toch zet het stel daarna de knop om en zoeken ze hulp bij verslavingsinstelling Tactus. Na een jaar hebben ze hoop op een nieuw begin:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.