nieuws

65 banen weg bij Accare jeugdhulp vanwege bezuinigingen

Accare schrapt 65 banen
Accare schrapt 65 banen
Jeugdhulporganisatie Accare schrapt 65 voltijdbanen. De organisatie zegt noodgedwongen te moeten inkrimpen door de invoering van de nieuwe jeugdwet.
Gemeenten worden per 1 januari verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de jeugdzorg. Inmiddels wordt langzamerhand duidelijk hoe zij die zorg willen inrichten en voor Accare betekent het dat de organisatie vanaf volgend jaar te maken krijgt met een bezuiniging van tien procent.

Pijnlijk besluit

Daarom moet er volgens de organisatie gesneden worden in het personeelsbestand. Ongeveer een tiende van het personeel zal worden ontslagen. Het gaat om 65 voltijdbanen op en een personeelsbestand van een kleine duizend mensen in totaal. "Een pijnlijk besluit", aldus de organisatie.
Accare behandelt bijvoorbeeld kinderen en jongeren met angstklachten, ernstige identiteitsproblemen, hechtingsstoornissen, trauma's, ADHD, autisme, ticstoornissen en verstandelijke beperking. De organisatie is actief in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. In Overijssel zijn er kantoren in Zwolle, Deventer, Hardenberg, Hengelo, Kampen en Steenwijk.

Meer in de regio

De organisatie belooft niet te zullen verdwijnen uit de regio. Het is de bedoeling dat grotere locaties inkrimpen en dat er een aantal kleinere locaties openen. Het idee is om die locaties dan te plaatsen bij andere organisaties in het pand. In bijvoorbeeld Hardenberg is dat al het geval: daar zit Accare in een verzamelgebouw met bijvoorbeeld de bibliotheek, ROC's en Bureau Jeugdzorg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.