Sport

Nijhuis woest over VAR-moment: "Ze mogen blij zijn dat de deuren er nog in zitten"

Bas Nijhuis wordt naar de kant geroepen door de VAR
Bas Nijhuis wordt naar de kant geroepen door de VAR © ANP
Bas Nijhuis heeft geen goed woord over voor de beslissing die VAR Marc Nagtegaal woensdagavond nam tijdens het duel tussen Feyenoord en Heracles. De arbiter uit Enschede werd door de videoscheidsrechter naar de kant geroepen, toen hij een treffer van Luis Sinisterra door liet gaan, terwijl Nagtegaal vond dat deze moest worden afgekeurd vanwege een overtreding op Heracles-back Giacomo Quagliata.
"Het was een stevig duel, maar wij vonden het geen overtreding en laten het gaan, waarna er een doelpunt uitkomt. Het duurde heel lang voordat de VAR op de lijn kwam, hij zei: Bas, ik wil dat je toch gaat kijken. Wij vinden het een overtreding. Als ik het dan zie op het scherm aan de zijlijn, denk ik: kom op zeg, het moet clear and obvious zijn om een scheidsrechter naar de kant te halen, niet voor dit soort dingen", zegt Nijhuis na afloop voor de camera van ESPN.

Geen VAR-steun

De immer standvastige Nijhuis vindt dat Nagtegaal hem had moeten steunen. "Als je daar staat zie je de overtreding continu in een loop, dan gaat ook een ervaren scheids als ik twijfelen. Ik ben meegegaan met de VAR, en daar baal ik nog steeds van. Maar het meeste baal ik nog van zijn ingreep. Hierdoor breng je een scheidsrechter tijdens de wedstrijd in moeilijkheden", vervolgt hij.

Witheet

Ondanks dat de beslissing uiteindelijk geen invloed had op de zege van Feyenoord, baalt Nijhuis als een stekker. "Toen ik in de rust in de kleedkamer kwam was ik witheet. Ze mogen blij zijn dat de deuren er nog in zitten. Ik had gewoon niet mee moeten gaan met de beslissing van de VAR. Ik baal hier enorm van, al is het wel mijn eigen schuld. Nu wint Feyenoord, maar blijft het 1-1 dan heeft iedereen het erover", aldus Nijhuis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.